Japoński czajniczek

Wyświetlanie 1–52 z 441 wyników

Japoński czajniczek, wspaniałe narzędzie do przygotowywania herbaty i ponadczasowy modny przedmiot.

Oto najlepszej jakości czajniczki wykonane w Japonii lub w stylu japońskim, starannie dobrane do optymalnego przygotowania herbaty. Są tak piękne, że nie powinny być chowane do szafki między dwoma użyciami, ale eksponowane jako wspaniałe przedmioty dekoracyjne.

Tradycyjny japoński gliniany czajniczek: Kyusu

Odkryj nasze liczne japońskie czajniczki z gliny, kamionki lub porcelany, wyprodukowane oczywiście w Japonii, ale także we Francji, Belgii, Chinach, Niemczech, Stanach Zjednoczonych, Polsce, Rosji…

Nieszkliwiony żeliwny czajnik : Tetsubin

Piękne wysokiej jakości japońskie czajniki żeliwne, nieszkliwione, aby cieszyć się zaletami naturalnego żeliwa.

Enamelowane japońskie czajniki żeliwne: Tetsu Kyusu lub Tetsubin Kyusu

Oferujemy najlepszą jakość z 3 prestiżowych fabryk w Japonii: Wazuqu, Iwachu oraz Oiharu.

Japońskie kyusu, dowiedz się więcej

Przez wieki tradycyjny japoński czajniczek do zielonej herbaty był wykonany z terakoty. Nosi on nazwę Kyusu. Istnieje kilka ich rodzajów, w zależności od tego, czy mają uchwyt, gdzie znajduje się on w stosunku do dziobka i rodzaj filtra. Czajniczki te, uważane za dzieła sztuki, mogą towarzyszyć miłośnikom zielonej herbaty przez całe życie. Najlepszą ziemią w Japonii jest Tokoname. Znajdź The kyusu we wszystkich jego formach w naszej kolekcji

Yokodé Kyūsu (横手急須) lub Yokode No Kyusu

Uchwyt boczny

Ushirodé Kyūsu (後手急須) lub Atode No Kyusu

Uchwyt naprzeciwko wylewki

Uwadé kyūsu (上手急須) lub Dobin 

Uchwyt nad czajniczkiem

Houhin (宝瓶) lub hohin kyūsu

Bez uchwytu i z filtrem

Shiboridashi

Bez uchwytu i bez filtra

Futanashi kyūsu

Boczny uchwyt i brak pokrywkiAby dowiedzieć się więcej o tych japońskich czajniczkach, postępuj zgodnie z przewodnikiem!

Japońskie czajniki żeliwne, dowiedz się więcej

Czajnik żeliwny: wszystkie palniki, w tym indukcja

Dzięki znakomitym właściwościom termicznym żeliwa i obecności biodostępnego żelaza które przeniesie się do wody podczas gotowania, czajniki żeliwne mają wiele zalet.Czajniki żeliwne są bardzo często używane do przygotowywania zielonej herbaty w Japonii. Tetsubin” umożliwia gotowanie wody na wszystkich rodzajach ognia, w tym na indukcji, i zapewnia dopływ żelaza do wody, która zmiękcza i znacznie poprawia smak herbaty.Zapraszamy do zapoznania się z naszym szczegółowego artykułu na temat tych wyjątkowych czajników.

Japoński czajnik żeliwny: Wyjątkowa jakość

Współczesną pochodną żeliwnego czajnika jest emaliowany żeliwny imbryk, który służy wyłącznie do parzenia herbaty, a nie do podgrzewania wody. Aby zapewnić wiele lat bezpiecznego użytkowania emaliowanego żeliwnego czajnika, wybraliśmy 2 najbardziej prestiżowe marki żeliwnych czajników wyprodukowanych w Japonii:

Żeliwny imbryk Iwachu 

Wiodący japoński producent żeliwnych czajników, rodowe know-how w połączeniu z nowoczesnymi technologiami dla żeliwnych czajników o nienagannej jakości.

Żeliwny imbryk Wazuqu

Pochodzące z japońskiej odlewni prowadzonej przez 15. pokolenie tej samej rodziny entuzjastów, żeliwne czajniki Wazuqu są prawdziwymi ręcznie wykonanymi dziełami sztuki łączącymi jakość, tradycję, nowoczesność i szacunek dla środowiska. Ich żeliwne czajniki są o 25% lżejsze od konwencjonalnych żeliwnych czajników, a proces ich produkcji w 99% przypadków nie generuje już odpadów przemysłowych. 

czajniczek żeliwny Oiharu

.Firma Oiharu, zlokalizowana w mieście Oshu, oferuje zróżnicowaną gamę żeliwnych czajników, zawsze wykonanych z umiejętnościami i wyrafinowaniem, które charakteryzują sztukę „Nambu Tekki”.Aby lepiej zrozumieć cenę tych wyjątkowych przedmiotów w porównaniu do masowo produkowanych żeliwnych czajników, nasz wpis na blogu żeliwny czajniczek emaliowany dostarczy ci pewnych wyjaśnień.>