Wspaniałe, eleganckie kolory naszego żeliwnego czajnika wykonanego w Japonii przez Iwachu. Na brązowo-zielonym lub czarnym tle, wśród kwiatów latają piękne złote lub srebrne motyle. Emaliowany żeliwny czajniczek pełen poezji, do parzenia wszystkich rodzajów herbat i herbat ziołowych i utrzymywania ich w cieple przez długi czas. Wysokiej jakości czajniczek i modny, oryginalny przedmiot dekoracyjny.
Szybka dostawa na terenie Francji – 3 do 5 dni roboczych
Materiał : Emaliowane żeliwo
Producent : Iwachu
Pochodzenie : Morioka – Japonia
Pojemność : 600ml (0,6L) – od 2 do 6 filiżanek w zależności od pojemności
Kolor : Czarny i srebrny lub Brązowy zielony i złoty
Model: Butterfly
Filtr: Koszyk ze stali nierdzewnej, wyjmowany
Konserwacja żeliwnego czajnika
Dowiedz się więcej:
Czajniczek żeliwny emaliowany
Wewnętrzna powłoka emaliowana, całkowicie bezpieczna dla zdrowia.
Żeliwo, idealne do szybkiego magazynowania ciepła i jego harmonijnego uwalniania.
Japoński czajniczek Iwachu
Każdy czajniczek Iwachu jest wyprodukowany w Japonii i opatrzony ich pieczęcią gwarantującą najwyższą jakość.
Proces produkcji trwa około 3 tygodni:
Przygotowanie form
Odlewanie płynnego żelaza
- .
Wewnętrzne/zewnętrzne formy rozbite, czajniczek wyczyszczony
Równe krawędzie przycięte szlifierką
- ./p>
Wewnętrzne emaliowane / zewnętrzne malowane
Nadmiar koloru usunięty, farba patynowana suchą szmatką
Kontrola jakości na każdym etapie i przed pakowaniem.
Kolor tego żeliwnego czajnika będzie z czasem ewoluował, nadając mu unikalną patynę, która zapewni mu długowieczność.
Żeliwny imbryk na jakim ogniu?
Jest to żeliwny imbryk (nie czajnik), który nie jest przeznaczony do bezpośredniego kontaktu ze źródłem ciepła. Emalia będzie w stanie wytrzymać bardziej odległe ciepło bez przeszkód, za pośrednictwem pieca czajnikowego.
Jeśli warstwa emalii zostanie uszkodzona (niewłaściwe użytkowanie), żeliwo jest nieskazitelnej jakości. Rdza, a także cząsteczki żelaza, które mogą wejść w kontakt z wodą w przypadku braku emalii i zostać wchłonięte przez nasz organizm, są nieszkodliwe dla zdrowia.
Wyjmowany filtr ze stali nierdzewnej
Nadaje się do wszystkich rodzajów naparów. Ogranicz te z kwaśnych owoców, które mogłyby uszkodzić szkliwo na dłuższą metę.
Pierwsze użycie czajniczka:
Przepłucz go 3 do 4 razy wrzącą wodą. Wytrzyj zewnętrzną i wewnętrzną stronę suchą szmatką.
Używanie żeliwnego czajnika:
WAŻNE: Nie podgrzewaj wody bezpośrednio w czajniku.NIE NADAJE SIĘ do kuchenki mikrofalowej ani zmywarki. Nie używaj detergentów.
1) Zagotuj wodę (rondel / czajnik)
2) Wlej trochę wrzącej wody do czajnika, potrząśnij delikatnie (woda styka się z bokami).
3) Wylać wodę
Operacja wykonywana przed włożeniem liści herbaty, dzięki czemu korzystają one z delikatnego wilgotnego ciepła.
4) Doprowadź wodę (najlepiej filtrowaną lub o niskiej zawartości minerałów) do pożądanej temperatury (w zależności od przygotowywanej herbaty)
5) Umieść liście (2 do 2,5 g, około jednej łyżki na filiżankę) w zaparzaczu umieszczonym w czajniczku. Wlej wodę
6) Zaparzaj przez odpowiedni czas (w zależności od herbaty)
7) Wyjmij zaparzacz, podawaj
.