Ten japoński żeliwny czajniczek został wykonany przez odlewnię Wazuqu i korzysta z koktajlu zalet: jest o 25% lżejszy niż klasyczny żeliwny czajniczek, jest ręcznie wykonany i wyprodukowany w Japonii z 70% wysokiej jakości żeliwa pochodzącego z recyklingu, jest emaliowany do parzenia wszystkich ulubionych herbat, ma najbardziej oryginalny kwadratowy kształt.Jego wspaniały czerwony kolor zmienia się wraz ze światłem i ewoluuje wraz z upływem czasu. Wreszcie, co nie mniej ważne, jest dostępny w 2 pojemnościach. Pas mal non ?
Szybka dostawa na terenie Francji – 3 do 5 dni roboczych
Materiał : Żeliwo emaliowane
Producent : Wazuqu
Pochodzenie : Yamagata – Japonia
Styl : Skandynawski
Pojemność : 400ml (0,4L) – od 2 do 4 filiżanek; 800ml (0.8L) – od 4 do 8 filiżanek w zależności od pojemności
Model: YOHO
Kolor: Czerwony „Japan Red”
Filtr: Zaparzacz ze stali nierdzewnej, wyjmowany
Konserwacja żeliwnego czajnika
Japoński emaliowany żeliwny czajniczek
Żeliwo, idealne do szybkiego magazynowania ciepła i jego harmonijnego uwalniania.
Emaliowane wnętrze, całkowicie bezpieczne dla zdrowia.
Czajniczek Wa-zuqu
Czajniczek Wa-zuqu produkowany przez firmę Kikuchi Hojudo założoną w 1604 roku, zarządzaną przez 15 pokolenie tej samej rodziny. Żeliwo „Wa-zuqu” jest typowe dla Japonii, rzadkie i bardzo czyste.
Zachowano doskonałe techniki przodków. W porównaniu z masowymi metodami produkcji, żeliwne czajniki Wazuqu praktycznie nie generują odpadów przemysłowych, a ich waga jest zmniejszona średnio o 25% w porównaniu z innymi żeliwnymi czajnikami. Żeliwo jest wykonane w 70% z materiałów pochodzących z recyklingu, co gwarantuje jakość identyczną z jakością czajnika wykonanego z nowych surowców. Opakowanie, wykonane z odpadów pochodzących z recyklingu (pszenica), może być utylizowane razem z odpadami spożywczymi.
Dzięki szczególnej uwadze poświęconej wylewce, jest całkowicie „niekapiący”.
Każdy żeliwny czajniczek Wazuqu jest bardzo wysokiej jakości.
Czerwony żeliwny czajniczek
Kolor żeliwnego czajniczka Wazuqu ewoluuje z czasem i ciemnieje, nadając każdemu czajniczkowi unikalną patynę, która gwarantuje jego długowieczność.
Czajniczek żeliwny na jakim ogniu?
Czajniczek żeliwny (nie czajnik) nie jest przeznaczony do bezpośredniego kontaktu ze źródłem ciepła. Warstwa emalii wytrzyma bardziej odległe źródła ciepła, takie jak podgrzewacz do czajnika t.
Jeśli emalia ulegnie uszkodzeniu (niewłaściwe użytkowanie), żeliwo jest nieskazitelnej jakości. Cząsteczki żelaza, które mogą wejść w kontakt z wodą w przypadku braku emalii i zostać wchłonięte przez nasze ciała, są nieszkodliwe dla zdrowia.
Wyjmowany filtr ze stali nierdzewnej
Nadaje się do wszystkich naparów. Należy jednak ograniczyć napar z kwaśnych owoców, które mogą uszkodzić szkliwo w dłuższej perspektywie.
Pierwsze użycie czajniczka:
Przepłucz 3 do 4 razy wrzącą wodą. Wytrzyj zewnętrzną i wewnętrzną stronę suchą szmatką.
Używanie żeliwnego czajnika:
Nie podgrzewać wody bezpośrednio w żeliwnym czajniku.NIE NADAJE SIĘ do kuchenki mikrofalowej ani zmywarki. Nie używać detergentów.
1) Zagotować wodę
2) Wlać trochę wrzącej wody do czajnika, delikatnie wstrząsnąć (woda w kontakcie z bokami).
3) Wylej wodę
Operację wykonaj przed włożeniem herbaty, aby korzystała z delikatnego wilgotnego ciepła.
4) Zagotuj wodę do pożądanej temperatury
5) Umieść liście (2-2,5 g, około łyżki na filiżankę) w filtrze. Wlej wodę
6) Zaparzaj przez odpowiedni czas
7) Wyjmij zaparzacz, podawaj