Design Cast Iron Teapot to elegancki czajniczek, który stanie na środku stołu i będzie używany codziennie do przygotowywania rodzinnej herbaty. Jest to autentyczny czarny japoński żeliwny czajniczek z odlewni Iwachu, z emaliowanym wnętrzem i koszykiem ze stali nierdzewnej do zaparzania, który z łatwością przygotuje każdy rodzaj herbaty lub herbaty ziołowej.
Szybka dostawa na terenie Francji – 3 do 5 dni roboczych
Materiał : Emaliowane żeliwo
Pochodzenie: Morioka – Japonia
Producent : Iwachu
Pojemność : 800ml (0,8L) – od 3 do 8 filiżanek w zależności od pojemności
Kolor: Czarny
Model: Hoju
Filtr : Kosz ze stali nierdzewnej, wyjmowany
Dbanie o żeliwny czajniczek
Dowiedz się więcej:
Czajniczek żeliwny z powłoką cynamonową
Powłoka cynamonowa wewnątrz, całkowicie bezpieczna dla zdrowia.
Żeliwo, idealne do szybkiego magazynowania ciepła i harmonijnego jego uwalniania.
Japoński czajniczek Iwachu
Każdy czajniczek Iwachu jest wyprodukowany w Japonii i opatrzony ich pieczęcią gwarantującą najwyższą jakość.
Proces produkcji trwa około 3 tygodni:
Przygotowanie form
Odlewanie płynnego żelaza
- .
Wewnętrzne/zewnętrzne formy rozbite, czajniczek wyczyszczony
Równe krawędzie przycięte szlifierką
- ./p>
Wewnętrzne emaliowane / zewnętrzne malowane
Nadmiar koloru usunięty, farba patynowana suchą szmatką
Kontrola jakości na każdym etapie i przed pakowaniem.
Japoński czajniczek żeliwny czarny
Czarny kolor Twojego żeliwnego czajniczka jest ponadczasowy i ponadczasowy.
Który żeliwny czajniczek na jakim ogniu?
To jest żeliwny czajniczek, a nie czajnik. Nie powinien być w bezpośrednim kontakcie ze źródłem ciepła. Warstwa emalii będzie w stanie wytrzymać bardziej odległe ciepło, takie jak piec czajnikowy, bez żadnych problemów.
Jeśli warstwa emalii zostałaby uszkodzona (niewłaściwe użytkowanie), żeliwo czajnika jest nieskazitelnej jakości. Cząsteczki żelaza, które mogą wejść w kontakt z wodą w przypadku braku emalii i zostać wchłonięte przez nasz organizm, są nieszkodliwe dla zdrowia.
Wyjmowany filtr ze stali nierdzewnej
Nadaje się do wszystkich naparów. Należy jednak ograniczyć picie kwaśnych owoców, które mogą uszkodzić szkliwo w dłuższej perspektywie.
Pierwsze użycie czajniczka:
Przepłucz go 3 do 4 razy wrzącą wodą. Wytrzyj zewnętrzną i wewnętrzną stronę suchą szmatką.
Używanie żeliwnego czajnika:
WAŻNE: Nie podgrzewaj wody bezpośrednio w żeliwnym czajniku.NIE NADAJE SIĘ do kuchenki mikrofalowej ani zmywarki. NIE stosować detergentów.
1) Zagotować wodę (rondel/czajnik)
2) Wlać trochę wrzącej wody do czajnika, delikatnie wstrząsnąć (woda styka się z bokami).
3) Wylej wodę
Należy to zrobić przed włożeniem liści herbaty, aby mogły one korzystać z delikatnego wilgotnego ciepła.
4) Doprowadź wodę (najlepiej filtrowaną lub o niskiej zawartości minerałów) do żądanej temperatury
5) Umieść liście herbaty (2 do 2,5 g, około jednej łyżeczki na filiżankę) w filtrze, który ma być umieszczony w czajniczku. Wlej wodę
6) Zaparzaj przez odpowiedni czas (w zależności od herbaty)
7) Wyjmij zaparzacz, podawaj
.