Ten wspaniały japoński zestaw do herbaty nadaje się do wspaniałych roczników zielonej herbaty i innych wyjątkowych herbat spożywanych w małych ilościach i parzonych w niskich temperaturach. Składa się z małego Shiboridashi (japońskiego kuzyna gaiwana), dzbanka i 5 bardzo małych filiżanek do dzielenia się degustacjami. Zestaw został wykonany ręcznie w Shigaraki, jednym z 6 „starych pieców” w Japonii.
Szybka dostawa na terenie Francji – 3 do 5 dni roboczych
Materiał : Earthenware – ceramika – porcelana
Styl: Japoński, typ Shiboridashi
Origine: Shigaraki – Japonia
Rozmiar : Czajniczek 70ml (0,07L) – Dzbanek 70ml (0,07L) – Filiżanka 20ml
Kolor :Biały
Filtr : grzbiety w czajniczku przy wylewce + pokrywka służy jako filtr
Autor: Houzan Sawa
Dowiedz się więcej o cechach produktu
Shiboridashi : Japoński odpowiednik gaiwana
Jest to przedmiot do infuzji o małej objętości którego pokrywka do blokowania liści podczas nalewania. Duży otwór pozwala liściom herbaty w pełni się rozwinąć.
Użycie shiboridashi będzie odpowiednie dla delikatnych herbat takich jak zielona herbata, wczesna zielona herbata, biała herbata, żółta herbata. Idealnie nadaje się do cennych herbat długoliściastych, takich jak temomicha (ręcznie zwijana japońska zielona herbata) lub gyokuro, delikatna japońska zielona herbata umbra. Nazywana „Precious Dew” lub „Dew Pearl”, herbata cieniowana jest produkowana, gdy 3 tygodnie przed zbiorem krzewy herbaciane są pozbawione światła, aby zachęcić do rozwoju smaku umami.