Ten wspaniały japoński czajniczek Iwachu wykonany jest z najwyższej jakości żeliwa, wykonanego przez wiodącego japońskiego producenta. Górna część jest ozdobiona motywem Nami, reprezentacją fali w kulturze japońskiej. Przez dziesięciolecia odlewnia Iwachu zdołała zachować swoje rodowe techniki produkcji rzemieślniczej, jednocześnie dostosowując się do nowych technologii. Ten dobrze utrzymany żeliwny czajniczek będzie służył przez całe życie.
Szybka dostawa we Francji – 3 do 5 dni roboczych
Materiał : Emaliowane żeliwo
Pochodzenie: Morioka – Japonia
Producent : Iwachu
Pojemność : 650ml (0,65L) – od 2 do 6 filiżanek
Kolor: Czarne złoto
Model: Nami
Filtr : Stal nierdzewna, wyjmowany
Konserwacja żeliwnego czajnika
Dowiedz się więcej:
Czajniczek żeliwny z powłoką cynamonową
Powłoka cynamonowa wewnątrz, całkowicie bezpieczna dla zdrowia.
Żeliwo, idealne do szybkiego magazynowania ciepła i jego harmonijnego uwalniania.
Japoński czajniczek Iwachu
Każdy czajniczek Iwachu jest wyprodukowany w Japonii i opatrzony ich pieczęcią gwarantującą ich najwyższą jakość.
Proces produkcji trwa około 3 tygodni:
Przygotowanie form
Odlewanie płynnego żelaza
- .
Wewnętrzne/zewnętrzne formy rozbite, czajniczek wyczyszczony
Równe krawędzie przycięte szlifierką
- ./p>
Wewnętrzne emaliowane / zewnętrzne malowane
Nadmiar koloru usunięty, farba patynowana suchą szmatką
Kontrola jakości na każdym etapie i przed pakowaniem.
Czarny japoński czajniczek żeliwny
Kolor czajniczka będzie ewoluował z czasem, unikalna patyna gwarantuje jego autentyczność.
Żeliwny imbryk na jakim ogniu?
To jest żeliwny imbryk, a nie czajnik. Nie powinien być w bezpośrednim kontakcie ze źródłem ciepła. Warstwa emalii będzie w stanie bez problemu wytrzymać bardziej odległe ciepło, takie jak piec czajnikowy.
Jeśli warstwa emalii zostałaby uszkodzona (w wyniku niewłaściwego użytkowania), żeliwo czajnika jest nieskazitelnej jakości. Cząsteczki żelaza, które mogą wejść w kontakt z wodą w przypadku braku emalii i zostać wchłonięte przez nasz organizm, są nieszkodliwe dla zdrowia.
Wyjmowany filtr ze stali nierdzewnej
Nadaje się do wszystkich naparów. Należy jednak ograniczyć picie kwaśnych owoców, które mogą uszkodzić szkliwo w dłuższej perspektywie.
Pierwsze użycie czajniczka:
Przepłucz go 3 do 4 razy wrzącą wodą. Wytrzyj zewnętrzną i wewnętrzną stronę suchą szmatką.
Używanie żeliwnego czajnika:
WAŻNE: Nie podgrzewaj wody bezpośrednio w żeliwnym czajniku. NIE NADAJE SIĘ do kuchenki mikrofalowej ani zmywarki. Nie używać detergentów.
1) Zagotuj wodę (rondel/czajnik)
2) Wlej trochę wrzącej wody do czajnika, delikatnie wstrząśnij (woda styka się z bokami).
3) Wylej wodę
Należy to zrobić przed włożeniem liści herbaty, aby mogły one korzystać z delikatnego wilgotnego ciepła.
4) Doprowadź wodę (najlepiej filtrowaną lub o niskiej zawartości minerałów) do pożądanej temperatury (w zależności od przygotowywanej herbaty)
5) Umieść liście herbaty (2 do 2,5 g, około jednej łyżki na filiżankę) w filtrze, który ma być umieszczony w czajniczku. Wlej wodę
6) Zaparzaj przez odpowiedni czas (w zależności od rodzaju herbaty)
7) Wyjmij zaparzacz i ciesz się smakiem
.