Prawdziwe piękno naszego Turkusowego żeliwnego imbryka. Wykonany z najwyższej jakości japońskiego żeliwa, wyprodukowany w Japonii przez ponad stuletnią i słynną odlewnię Iwachu. Podziwiaj te piękne złote motyle fruwające wśród kwiatów i ten żywy, trwały turkusowy kolor. Iwachu przez lata odkrywało się na nowo, aby dostarczać nam wysokiej jakości żeliwne czajniki, które łączą w sobie design, nowoczesność, prostotę użytkowania i łatwość konserwacji.
Szybka dostawa na terenie Francji – 3 do 5 dni roboczych
Materiał : Emaliowane żeliwo
Producent : Iwachu
Pochodzenie : Morioka – Japonia
Pojemność : 600ml (0,6L) – od 2 do 6 filiżanek w zależności od pojemności
Kolor : turkusowo-niebieski i złoty
Model: Butterfly
Filtr: koszyczek ze stali nierdzewnej, wyjmowany
Konserwacja żeliwnego czajnika
Dowiedz się więcej:
Czajniczek żeliwny emaliowany
Wewnętrzna powłoka emaliowana, całkowicie bezpieczna dla zdrowia.
Żeliwo, idealne do szybkiego magazynowania ciepła i jego harmonijnego uwalniania.
Japoński czajniczek Iwachu
Każdy czajniczek Iwachu jest wyprodukowany w Japonii i opatrzony ich pieczęcią gwarantującą ich najwyższą jakość.
Proces produkcji trwa około 3 tygodni:
Przygotowanie form
Odlewanie płynnego żelaza
- .
Wewnętrzne/zewnętrzne formy rozbite, czajniczek wyczyszczony
Równe krawędzie przycięte szlifierką
- ./p>
Wewnętrzne emaliowane / zewnętrzne malowane
Nadmiar koloru usunięty, farba patynowana suchą szmatką
Kontrola jakości na każdym etapie i przed pakowaniem.
Kolor tego turkusowego żeliwnego czajnika będzie ewoluował z czasem, nadając mu unikalną patynę, która zapewni mu długowieczność.
Żeliwny czajniczek na jakim ogniu?
Jest to żeliwny czajniczek (nie czajnik), który nie jest przeznaczony do bezpośredniego kontaktu ze źródłem ciepła. Emalia będzie w stanie wytrzymać bardziej odległe ciepło bez przeszkód, za pośrednictwem pieca czajnikowego.
Jeśli warstwa emalii zostanie uszkodzona (niewłaściwe użytkowanie), żeliwo jest nieskazitelnej jakości. Rdza, a także cząsteczki żelaza, które mogą wejść w kontakt z wodą w przypadku braku emalii i zostać wchłonięte przez nasz organizm, są nieszkodliwe dla zdrowia.
Wyjmowany filtr ze stali nierdzewnej
Nadaje się do wszystkich rodzajów naparów. Ogranicz te z kwaśnych owoców, które mogłyby uszkodzić szkliwo na dłuższą metę.
Pierwsze użycie czajniczka:
Przepłucz go 3 do 4 razy wrzącą wodą. Wytrzyj zewnętrzną i wewnętrzną stronę suchą szmatką.
Używanie żeliwnego czajnika:
WAŻNE: Nie podgrzewaj wody bezpośrednio w czajniku. NIE NADAJE SIĘ DO MIKROFALÓWEK ani zmywarek. Nie używać detergentów.
1) Zagotować wodę (rondel/czajnik)
2) Wlać trochę wrzącej wody do czajniczka, wstrząsnąć delikatnie (woda styka się z bokami).
3) Wylać wodę
Operacja wykonywana przed włożeniem liści herbaty, dzięki czemu korzystają one z delikatnego wilgotnego ciepła.
4) Doprowadź wodę (najlepiej filtrowaną lub o niskiej zawartości minerałów) do pożądanej temperatury (w zależności od przygotowywanej herbaty)
5) Umieść liście (2 do 2,5 g, około jednej łyżki na filiżankę) w zaparzaczu umieszczonym w czajniczku. Wlej wodę
6) Zaparzaj przez odpowiedni czas (w zależności od herbaty)
7) Wyjmij zaparzacz, podawaj
.