Japoński czarny żeliwny imbryk Iwachu Kaede 650 ml

512.00

Ten wspaniały japoński czajniczek z czarnego żeliwa został wykonany przez rzemieślników z odlewni Iwachu w Morioka w Japonii. Doskonałość i nowoczesność!

Japoński czarny żeliwny imbryk Iwachu Kaede 650 ml
Japoński czarny żeliwny imbryk Iwachu Kaede 650 ml
Japoński czarny żeliwny imbryk Iwachu Kaede 650 ml
Japoński czarny żeliwny imbryk Iwachu Kaede 650 ml
Japoński czarny żeliwny imbryk Iwachu Kaede 650 ml

Ten wspaniały Japanese Black Cast Iron Teapot został wykonany przez rzemieślników z odlewni Iwachu w Morioka w Japonii. Górna część czajnika ozdobiona jest liśćmi klonu, Kaede w języku japońskim, stąd nazwa nadana temu eleganckiemu modelowi. Drzewo to jest symbolem miłości w krainie wschodzącego słońca. Wykonany z najlepszego emaliowanego żeliwa, ten dobrze utrzymany czajniczek będzie służył przez całe życie.

Szybka dostawa we Francji – 3 do 5 dni roboczych

Materiał : Emaliowane żeliwo

Producent : Iwachu

Pochodzenie : Morioka – Japonia

Pojemność : 650ml (0,65L) – od 2 do 6 filiżanek w zależności od pojemności

Kolor : Czarny

Model: Kaede

Filtr: Koszyk ze stali nierdzewnej, wyjmowany

Konserwacja żeliwnego czajnika

Dowiedz się więcej:

Czajniczek z żeliwa emaliowanego

Żeliwo jest idealne do szybkiego magazynowania ciepła i harmonijnego jego uwalniania.

Wewnętrzna warstwa emalii jest całkowicie bezpieczna dla zdrowia.

Japoński czajniczek Iwachu 

Każdy czajniczek Iwachu jest wyprodukowany w Japonii i opatrzony ich pieczęcią gwarantującą najwyższą jakość.

Proces produkcji trwa około 3 tygodni:

  • Przygotowanie form

  • Odlewanie płynnego żelaza

  • .

    Wewnętrzne/zewnętrzne formy rozbite, czajniczek wyczyszczony

  • Równe krawędzie przycięte szlifierką

  • ./p>
  • Wewnętrzne emaliowane / zewnętrzne malowane

  • Nadmiar koloru usunięty, farba patynowana suchą szmatką

  • Kontrola jakości na każdym etapie i przed pakowaniem.

Żeliwny imbryk na jakim ogniu?

To jest żeliwny imbryk (nie czajnik) nieprzeznaczony do bezpośredniego kontaktu ze źródłem ciepła. Emalia wytrzyma ciepło dalej od teapot stove.

Jeśli warstwa emalii zostanie uszkodzona (niewłaściwe użytkowanie), żeliwo jest nienagannej jakości. Cząsteczki żelaza, które mogą wejść w kontakt z wodą w przypadku braku emalii i zostać wchłonięte przez nasz organizm, są nieszkodliwe dla zdrowia.

Wyjmowany filtr ze stali nierdzewnej

Nadaje się do wszystkich naparów. Ogranicz te z kwaśnych owoców, które mogłyby uszkodzić szkliwo na dłuższą metę.

Pierwsze użycie czajniczka:

Przepłucz go 3 do 4 razy wrzącą wodą. Wytrzyj zewnętrzną i wewnętrzną stronę suchą szmatką.

Używanie żeliwnego czajnika:

WAŻNE: Nie podgrzewaj wody bezpośrednio w czajniku.NIE NADAJE SIĘ do kuchenki mikrofalowej ani zmywarki. Nie używaj detergentów.

1) Zagotuj wodę (rondel/czajnik)

2) Wlej trochę wrzącej wody do czajnika, delikatnie nim potrząśnij (woda styka się z bokami).

3) Wylać wodę

Operację należy wykonać przed włożeniem liści herbaty, dzięki czemu zyskają one delikatne wilgotne ciepło.

4) Doprowadź wodę (najlepiej filtrowaną lub o niskiej zawartości minerałów) do pożądanej temperatury (w zależności od przygotowywanej herbaty)

5) Umieść liście (2-2,5 g, około jednej łyżki na filiżankę) w zaparzaczu umieszczonym w czajniczku. Wlej wodę

6) Zaparzaj przez odpowiedni czas (w zależności od herbaty)

7) Wyjmij zaparzacz, podawaj

Japoński czarny żeliwny imbryk Iwachu Kaede 650 ml
Japoński czarny żeliwny imbryk Iwachu Kaede 650 ml

512.00

512.00