Antyczny żeliwny imbryk Oiharu 550ml

601.00

Ten mały żeliwny czajniczek w stylu vintage jest pięknym, nowym przedmiotem dekoracyjnym ORAZ wysokiej jakości japońskim żeliwnym czajniczkiem.

Antyczny żeliwny imbryk Oiharu 550ml
Antyczny żeliwny imbryk Oiharu 550ml
Antyczny żeliwny imbryk Oiharu 550ml
Antyczny żeliwny imbryk Oiharu 550ml
Antyczny żeliwny imbryk Oiharu 550ml

Dzięki stylowi vintage, ten mały Antique Cast Iron Teapot z motywem arare jest pięknym, nowym przedmiotem dekoracyjnym ORAZ wysokiej jakości japońskim żeliwnym czajniczkiem wykonanym w mieście Oshu w Japonii. Jego niewielki rozmiar nie stanowi problemu, ponieważ zmieści się w każdej kuchni!

Szybka dostawa na terenie Francji – 3 do 5 dni roboczych

Materiał: Emaliowane żeliwo

Producent : Oiharu

Pochodzenie : Oshu – Japonia

Pojemność: 550ml (0,55L) – od 2 do 5 filiżanek w zależności od pojemności

Kolor: czarno-miedziany – każdy egzemplarz jest unikatowy i mogą wystąpić nieznaczne różnice w porównaniu do zdjęć

Filtr : Stal nierdzewna, wyjmowany

Dbanie o żeliwny czajniczek

Dowiedz się więcej:

Czajniczek żeliwny emaliowany

Żeliwo, idealne do szybkiego przechowywania ciepła i harmonijnego uwalniania go.

Enamelowa powłoka wewnątrz, całkowicie bezpieczna dla zdrowia.

Kolor czerwonego żeliwnego imbryka będzie się zmieniał z czasem. Będzie ciemniał, tworząc unikalną i naturalną patynę, gwarantującą jego długowieczność.

Czajniki japońskie Oiharu

Czajniki Oiharu są produkowane w Japonii zgodnie&nbsp z&nbspprzodkami i technikami rzemieślniczymi.Oiharu produkuje swoje czajniki w Oshu z całą umiejętnością i wyrafinowaniem, które charakteryzują sztukę „Nambu Tekki”.

Prefektura Iwate należąca do regionu Tohoku jest obecnie sercem japońskiej produkcji żeliwnych czajników.

Żeliwny imbryk na jakim ogniu?

To jest żeliwny imbryk, a nie czajnik, nieprzeznaczony do&nbspbezpośredniego kontaktu ze źródłem ciepła. Warstwa emalii wytrzyma ciepło dalej od podgrzewacza do czajnika.

Jeśli warstwa emalii zostanie uszkodzona (niewłaściwe użytkowanie), żeliwo czajnika jest nieskazitelnej jakości. Cząsteczki żelaza, które mogą wejść w kontakt z wodą w przypadku braku emalii i zostać wchłonięte przez nasz organizm, są nieszkodliwe dla zdrowia.

Wyjmowany filtr ze stali nierdzewnej

Nadaje się do wszystkich naparów. Należy jednak ograniczyć&nbsppicie kwaśnych owoców, które mogą uszkodzić szkliwo w dłuższej perspektywie.

Pierwsze użycie czajniczka:

Przepłucz go 3 do 4 razy wrzącą wodą. Wytrzyj zewnętrzną i wewnętrzną stronę suchą szmatką.

Używanie żeliwnego czajnika:

WAŻNE: Nie podgrzewaj wody bezpośrednio w żeliwnym czajniku. NIE NADAJE SIĘ do kuchenki mikrofalowej ani zmywarki. Nie używać detergentów.

1) Zagotować wodę (rondel/czajnik)

2) Wlać trochę wrzącej wody do czajnika, delikatnie wstrząsnąć  (woda styka się z bokami).

3) Wylej wodę

Należy to zrobić przed włożeniem liści herbaty, aby mogły one korzystać z delikatnego wilgotnego ciepła.

4) Doprowadź wodę (najlepiej filtrowaną lub o niskiej zawartości minerałów) do pożądanej temperatury (w zależności od przygotowywanej herbaty)

5) Umieść liście herbaty (2 do 2,5 g, około jednej łyżki na filiżankę) w filtrze, który ma być umieszczony w czajniczku. Wlej wodę

6) Zaparzaj przez odpowiedni czas (w zależności od herbaty)

7) Wyjmij zaparzacz, podawaj

Antyczny żeliwny imbryk Oiharu 550ml
Antyczny żeliwny imbryk Oiharu 550ml

601.00

601.00