Kolorowa porcelana Gaiwan 140ml

129.00

Aby odkryć smak herbaty w najczystszej chińskiej tradycji, oto wielobarwna wersja Gaiwan z kolorowej porcelany (6 kolorów).

Kolorowa porcelana Gaiwan 140ml
Kolorowa porcelana Gaiwan 140ml
Kolorowa porcelana Gaiwan 140ml
Kolorowa porcelana Gaiwan 140ml
Kolorowa porcelana Gaiwan 140ml

Aby odkryć smak herbaty w najczystszej chińskiej tradycji, oto wielobarwna odmiana Gaiwan z kolorowej porcelany. Jest to mała filiżanka z pokrywką i spodkiem, która przy odrobinie wprawy może być używana jak czajniczek. Model wysokiej jakości za niewielką cenę.

Materiał : terakota – ceramika – porcelana

Styl : Chiński, typ gaiwan (czajniczek kubek do degustacji z gong fu cha)

Pochodzenie : Chiny

Zawartość : około 140ml (0.14L)

Wymiary: patrz zdjęcie

Kolor : Jasny lub ciemnoniebieski, Czerwony, Różowy, Żółty lub Zielony

Bez filtra, pokrywa działa jako filtr

Dostawa 3 do 4 tygodni

Używanie Gaiwana

Dowiedz się więcej

Gaiwan: mały pojemnik do parzenia herbaty.

Teapot co po chińsku oznacza „miska z pokrywką”. Używany w Chinach od czasów dynastii Ching (1644-1912). Gaiwan (wymawia się gaïwan) jest na tyle mały, że można go chwycić w jedną rękę.

Zalety gaiwana

Gaiwan pozwala na wielokrotne zaparzanie liści herbaty.

Doskonały do wielokrotnych naparów, najczęściej do herbat oolong, zielonych, białych i pu erh. Czarne herbaty („czerwone herbaty” w Chinach) rzadziej zachowują swój smak podczas wielokrotnego parzenia.

Gaiwan pozwala kontrolować napar.

Ponieważ liście swobodnie unoszą się w gaiwanie, możesz podziwiać, jak uwalniają swój smak i lepiej ocenić, kiedy zatrzymać napar.

Użyj swojego gaiwana

Umieść liście herbaty w misce.

Ilość różni się w zależności od mocy herbaty, wielkości gaiwana i osobistych upodobań. Ogólnie rzecz biorąc, należy użyć więcej niż w czajniczku i parzyć przez krótszy czas.

Dodaj gorącą wodę

Jej temperatura różni się w zależności od rodzaju herbaty. Użyj pokrywki do wymieszania liści.

Odłóż pokrywkę na filiżankę

po zakończeniu naparu (od 10 sekund do kilku minut).Ten model jest łatwy w użyciu, ponieważ w pokrywce znajdują się otwory.

Przytrzymaj Gaiwan.

Eksperymentuj, aby znaleźć metodę, która jest dla Ciebie najbardziej naturalna. Spróbuj użyć kciuka i środkowego palca, aby przytrzymać rozszerzoną krawędź miski. Następnie użyj palca wskazującego lub stawu wskazującego, aby mocno przytrzymać pokrywkę. Raz lub dwa poparzysz sobie palce, zanim zrobisz to dobrze, to normalne!

Wlej herbatę z gaiwana do filiżanki.

Trzymaj gaiwan mocno, przechylając go w kierunku filiżanki lub dzbanka, jeśli chcesz podać kilku osobom równomierny napar. Rób to pewnie, herbata będzie się delikatnie rozlewać. Potrząśnij gaiwanem kilka razy, aby upewnić się, że cały płyn wypłynął. Jeśli pozostawisz w nim herbatę, będzie się ona nadal parzyć i smakować gorzko.

Kiedy będziesz gotowy, dodaj gorącej wody i ponownie zaparz liście.

.
Kolorowa porcelana Gaiwan 140ml
Kolorowa porcelana Gaiwan 140ml

129.00

129.00