Oto wspaniały Shiboridashi wysoka forma lub Hohin kyusu, którego tłumaczenie to ” pojemnik na skarby ” : ten typ japońskiego czajniczka nie ma uchwytu ani filtra, a jedynie wypukły dzióbek i pokrywkę, która służy jako filtr. Jest używany głównie do wysokiej jakości zielonych herbat liściastych, które wymagają naparu w niskiej temperaturze, takich jak Gyokuro, słynna „herbata cienista”. Uwielbiamy jej szorstki, gruboziarnisty wygląd. 2 kolory
Materiał: terakota – ceramika – wewnątrz nieszkliwiona kamionka
Styl: Japoński, typ Shiboridashi lub Hohin Kyusu (bez uchwytu)
Pochodzenie : Dehua – Chiny
Zawartość : około 100ml (0.1L)
Wymiary : patrz zdjęcia
Kolor: Czarny lub Biało-beżowy
Filtr: bez filtra, pokrywka pełni funkcję filtra
Wykonanie: Handmade
Dostawa: od 2 do 4 tygodni
Dowiedz się więcej o produkcie
Shiboridashi: japoński odpowiednik gaiwana
Jest to obiekt infuzyjny o małej objętości którego strong>pokrywka do zamykania liści podczas nalewania. Duży otwór umożliwia pełne rozwinięcie liści herbaty.
użycie shiboridashi będzie odpowiednie dla delikatnych serc ./strong> takich jak zielona herbata, wczesna zielona herbata, biała herbata, żółta herbata. Idealnie nadaje się do cennych herbat długoliściastych, takich jak temomicha (ręcznie zwijana japońska zielona herbata) lub gyokuro, delikatna japońska zielona herbata umber.