Ten Ceramiczny czajniczek to kyusu, który odnosi się do małego tradycyjnego japońskiego czajniczka. Oto cała kolekcja najpopularniejszych stylów: Ushirode, Uwade i oczywiście Yokode Kyusu. Jakość, elegancja i wszechstronność są tutaj – najtrudniejszą częścią będzie wybór!”
Materiał: Terakota – Ceramika – Kamionka. Metalowy, ceramiczny lub drewniany uchwyt w zależności od modelu
Styl : Japoński, typ Yokode kyusu (uchwyt boczny), Uwade kyusu (uchwyt górny) lub Ushirode kyusu (uchwyt naprzeciwko wylewki) w zależności od modelu
Pochodzenie : Chiny
Pojemność : między 190 (0.19L) do 220ml w zależności od modelu
Wymiary: patrz zdjęcia
Kolor: Kilka modeli do wyboru, różne odcienie szarości, zieleni, beżu i różu.
Filtr : kamionka, zintegrowany z czajniczkiem przed dzióbkiem
Wykonanie : ręcznie
Dostawa 3 do 4 tygodni
Dowiedz się więcej o tym produkcie:
Kyusu
Kyusu to nazwa nadana tradycyjnemu japońskiemu imbrykowi. Najczęściej wykonany z terakoty, ma zazwyczaj niewielką pojemność i bardzo dobrze nadaje się do picia herbaty w wielu naparach.
Pielęgnacja ceramicznego czajniczka
Aby zachować jego jakość, ceramiczny czajniczek wymaga konserwacji. Przed każdym użyciem można wlać gorącą wodę do czajniczka przed umieszczeniem w nim liści herbaty, tak aby korzystały one z delikatnego, wilgotnego ciepła.
Aby wyczyścić czajniczek po użyciu, wystarczy przepłukać go czystą wodą. Jeśli garbniki zawarte w herbacie osadziły się i chcesz przygotować różne odmiany herbaty, możesz od czasu do czasu wyszorować wnętrze czajniczka szczoteczką do zębów po namoczeniu go w kąpieli wodnej z wodorowęglanem sody.
Przechowuj swój gliniany czajniczek w suchym miejscu, z dala od zapachów kuchennych, oparów… Po użyciu należy pozostawić czajniczek, aby dobrze spłynął, nie zostawiaj w nim wody która mogłaby zaimpregnować czajniczek gorzkim smakiem.
Nawet wykonane z doskonałej jakości gliny, ceramiczne czajniki są wrażliwe na szok termiczny.Nie wkładaj czajnika pod zimną bieżącą wodę, gdy jest jeszcze gorący<./span>, może pęknąć.