Liofilizowane organiczne pałeczki Matcha Sakura

78.00

Liofilizowana organiczna Matcha Sakura, połączenie wysokiej jakości japońskiej herbaty matcha z Uji i sproszkowanych liści wiśni, do picia bez użycia trzepaczki.

Liofilizowane organiczne pałeczki Matcha Sakura
Liofilizowane organiczne pałeczki Matcha Sakura
Liofilizowane organiczne pałeczki Matcha Sakura
Liofilizowane organiczne pałeczki Matcha Sakura
Liofilizowane organiczne pałeczki Matcha Sakura

Nasza Matcha Sakura Organic to połączenie wysokiej jakości japońskiej herbaty matcha z Uji i sproszkowanych liści japońskiej wiśni. Niezwykle prosta w przygotowaniu, ponieważ jest wytwarzana bez użycia trzepaczki chasen, ta herbata matcha została poddana liofilizacji w celu uzyskania niezwykle drobnego proszku, zachowując jednocześnie zalety i pozbawiony goryczy smak wysokiej jakości matchy Uji.Zabierz te ultra-praktyczne pałeczki ze sobą, gdziekolwiek jesteś i oczywiście zachowaj wspaniałą metalową puszkę z podwójnym wieczkiem, aby zachować smak swoich sypkich herbat.

Szybka dostawa we Francji – 3 do 5 dni roboczych

Origine : Uji – Japonia

Składniki: organiczna zielona herbata, dekstryna, organiczny proszek z liści wiśni 

Ilość : 10 saszetek po 1,5g tj. 15g

Zalecenia degustacyjne:

Woda zimna lub gorąca o temperaturze 80°C

Tę liofilizowaną Matchę można przygotować na kilka sposobów, wszystkie bardzo proste: w kubku, butelce lub termosie.

Smakowanie Matcha Sakura organic w filiżance

1 saszetka do rozcieńczenia zwykłą łyżeczką w filiżance od 100 do 300 ml gorącej (80°C) lub zimnej wody w zależności od upodobań.

Smakowanie Matcha w termosie lub kolbie

Przeżyjesz przygodę, delektując się matchą w nomadycznym czajniczku! Wlej zawartość patyczka do tykwy, termosu lub zwykłej szklanej butelki  (nie lubimy plastiku, ale to też działa). Zamknij. Wstrząsaj przez kilka sekund. Gotowe!

Dowiedz się więcej:

Herbata z Japonii – Uji

Z miejsca narodzin japońskiej zielonej herbaty, odległego miasta na południowo-wschodniej granicy miasta Kioto, plantatorzy herbaty nauczą Cię o świeżej herbacie Uji i wszystkich jej odmianach.

Japońska matcha

Matcha pochodzi z tej samej rośliny, co wszystkie prawdziwe herbaty: Camellia sinensis. Około sześciu tygodni przed zbiorami pola herbaciane są przykrywane od góry, aby zmniejszyć ilość światła słonecznego, a tym samym fotosyntezę. Następnie liście herbaty produkują coraz większe ilości chlorofilu i aminokwasów, koncentrując określone cząsteczki (glutaminiany), które nadają matcha intensywny profil smakowy umami.

Najmłodsze i&nbspnajbardziej zielone części rośliny są zrywane, gotowane na parze, starannie suszone, sortowane, usuwane i pozbawiane pestek. Liście, które przejdą przez ten rygorystyczny proces, są nazywane tencha, a następnie przechowywane w lodówce i mielone na bardzo drobny proszek zwany matcha. Od tego procesu mielenia matcha 抹 茶, dosłownie „zmielona herbata”, bierze swoją nazwę.

Liofilizowana matcha

Dzięki innowacyjnemu procesowi liofilizacji organicznej zielonej herbaty Uji, ta matcha występuje w postaci niezwykle drobnego proszku zielonej herbaty w postaci pałeczek, zachowując nienaruszone smaki i zalety wysokiej jakości japońskiej matchy.

Liofilizacja (kriodesykacja), połączenie zimna i próżni, pozwala na wysuszenie wcześniej zamrożonego produktu poprzez sublimację (lód jest eliminowany w postaci pary bez przechodzenia przez stan ciekły, więc bez uszkadzania materiału).

Drobność uzyskanego proszku matcha i jego wyjątkowo niska zawartość wilgoci oznaczają, że można go przechowywać przez kilka miesięcy, zachowując nienaruszone składniki aktywne zielonej herbaty o wielu korzystnych właściwościach, ale także rozpuszczając się bez potrzeby użycia trzepaczki do chasenów: praktyczna konsumpcja na wynos!

Herbaty i rośliny z Japonii:

Od czasu katastrofy nuklearnej w Fukushimie w dniu 11 marca 2011 r., herbaty i rośliny z Japonii są przedmiotem szczególnej uwagi gwarantując zdrowy i wolny od ryzyka produkt dla miłośników tych wspaniałych herbat. Różne analizy przeprowadzone w ostatnich latach nie wykazały żadnych szczególnych problemów.

Po katastrofie Japonia podjęła szereg środków (tymczasowe wartości regulacyjne, monitorowanie produktów rolnych i środków spożywczych, dekontaminacja gruntów rolnych itp.) Ten plan monitorowania nadal obowiązuje, a wyniki analiz są regularnie aktualizowane: http://www.mhlw.go.jp/english/topics/2011eq/index_food_radioactive.html 

>
Liofilizowane organiczne pałeczki Matcha Sakura
Liofilizowane organiczne pałeczki Matcha Sakura

78.00

78.00